Inelul Luxor original ar fi fost descoperit de catre Marchizul de Agrain in jur de anul 1860, in urma unor sapaturi arheologice in Valea Regilor. Acest inel a fost descoperit aproape de Assuan, un oras de la frontiera sudica a Egiptului faraonic.  Vechi de cateva milenii, inelul Luxor original ar fi fost transmis apoi celebrului egiptolog Howard Carter, care il va pastra pana la moartea sa in 1939.

  Howard Carter si Lordul Carnarvon

Dupa multi ani de cautari fara succes, pe data de 4 noiembrie 1922, in necropola din Valea Regilor, aproape de Teba (astazi numita Luxor), echipa lui Howard Carter si a Lordului Carnarvon a descoperit, sub intrarea in mormantul lui Ramses al VI-lea, treptele unei scari ce duceau spre o usa sigilata. Pe aceasta usa, echipa lui Carter a descoperit hieroglifele ce traduceau acest text:

“Moartea il va atinge cu aripile sale pe acela care il va deranja din eternitatea sa pe faraonul ce se odihneste in acest loc”.

In ciuda acestui avertisment, Howard Carter si Lordul Carnarvon au deschis usa si au facut una din cele mai exceptionale descoperiri arheologice din secolul XX. La lumina lumanarii, au intrat intr-o camera mortuara, inchisa de mai bine de 35 de secole, Mormantul Faraonului Tutankamon, Fiul Soarelui, Neb-Kherpou-Râ si Domnul celor doua Lumi. Comoara de o bogatie extraordinara, Howard Carter a descoperit inauntru niste fresce exceptionale, ce ornau peretii mormantului, precum si un sarcofag din aur masiv cantarind aproape 900 kg. Ei au scos la lumina numeroasele bijuterii, mobile si statuete ce insoteau somnul Fiului Soarelui.

Blestemul lui Tutankamon

Manifestarea “blestemului lui Tutankamon” ar fi inceput prin moartea canarului doctorului Howard Carter, care a fost ucis de o cobra cu cateva zile inainte de deschiderea mormantului. Oamenii i-au atribuit o semnificatie rea, intrucat cobra era „sarpele faraonilor”. In martie 1923, Lordul Carnarvon s-a imbolnavit subit; frisoane, sudori si febra puternica, insotita de viziuni infricosatoare. A murit intr-o agonie atroce, urland numele lui Tutankamon. Infirmiera care il ingrijea pe Lordul Carnarvon a murit, de asemenea, la putin timp dupa ce-l ingrijise pe acel nefericit.

Pe vremea aceea, presa a vazut in decesul Lordului Carnarvon prima victima a blestemului Faraonului. Aproape imediat dupa ce a privit mumia, colonelul Aubrey Herbert a murit. Secretarul doctorului Carter, unicul fiu al Lordului Wesbury, prezent si el la deschiderea mormantului, a murit in mod misterios, lovit de o boala necunoscuta. Moartea l-a lovit si pe prietenul lui Carter, profesorul Lafleur, precum si pe Arthur Mace, cel care a gaurit peretele din camera mortuara regala. Doctorul White Evelyne, unul dintre primii care au patruns in camera funerara, s-a spanzurat. De asemenea, au murit si Archibald Douglas cel care a radiografiat mumia, Otto Neubert care ancheta mortile misterioase, Douglas Derry, G. Davis, Lady Carnarvon, precum si profesorii Breastead, Hakness, Foucard, Winlock, Sir Alan Gardiner, Jay-Gould, Foucard si Joel Woolf.

Se estimeaza ca au fost 17 persoane care ar fi murit in mod suspect in saptamanile sau lunile ce au urmat deschiderii camerei funerare a faraonului. Doctorul Howard Carter a murit 17 ani mai tarziu, la varsta de 66 de ani, de o moarte complet naturala. Intrebat de-a lungul anilor ce au urmat evenimentelor, doctorul Carter ar fi declarat ca el se afla in posesia unui Talisman care il proteja. Dupa moartea sa, documentele personale ale lui Howard Carter au dezvalui numele acelui pretios talisman.
Era vorba despre „INELUL LUXOR”, un inel pretios transmis de catre Marchizul de Agrain. 

Conform anumitor credinte, Inelul Luxor ar fi fost fabricat si sculptat de catre poporul Atlantidei si transmis mostenitorilor lor, egiptenii.


 

 

ultima-sansa

ultima-sansa ultima-sansa

 

 

 

 

 

 

 

Howard Carter

Lordul Carnarvon

 


ultima-sansa

Deschiderea usii...

ultima-sansa

 

ultima-sansa

Procenjuje se da je oko 17 ljudi umrlo sumnjivom smrću u nedeljama ili mesecima posle otkrivanja grobnice Faraona. Doktor Hauard Karter umire 17 godina kasnije, u 66 godini, potpuno prirodnom smrću… Kada su ga tokom godina posle ovih događaja pitali, doktor Karter je izjavio da je kod sebe imao jedan Talisman koji ga je štitio. Posle njegove smrti, lični spisi Hauarda Kartera otkrili su ime ovog dragocenog Talismana…

To je bio «ATLANTIDJANSKI PRSTEN», dragocen prsten koji mu je predao (preneo) Markiz D'Egren.

                   Va stam la dispozitie la numarul de telefon: 021.203.98.90

Luni - Vineri 08:00 - 18:00
Sambata 08:00 - 14:00

  Pentru toate reclamatiile , va rugam sa contactati serviciul clienti 24/7: secretariat@ezoterism.ro